Veel gestelde vragen

Vind je niet het antwoord op je vraag? Neem dan contact op met ons.

Zodra we de aanvraag binnen hebben, gaan wij aan de slag. We proberen jouw auto zo snel mogelijk van A naar B te krijgen. De levertijd hangt af van verschillende factoren. Bij internationaal transport duurt het gemiddeld genomen tien werkdagen om de auto op plaats van bestemming te krijgen.

Tijdens het transport is jouw auto verzekerd volgens de voorwaarden van de CMR of AVCM. Wanneer jouw auto beschadigd raakt tijdens het transport, is de schade tot een bepaald bedrag gedekt. Wil je 100% dekking van je auto, sluit dan bij ons een aanvullende transportverzekering af.

Het CMR-verdrag is een internationaal verdrag dat de rechten en plichten regelt van vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven die goederen vervoeren over de weg tussen verschillende landen in Europa. Het verdrag heeft betrekking op het internationaal wegtransport van goederen en regelt onder andere de aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan de goederen tijdens het transport en de verplichtingen van de vervoerder en de opdrachtgever ten aanzien van documentatie en verzekeringen.

Het CMR-verdrag is van toepassing op vrijwel alle internationale wegtransporten binnen Europa. Het is bedoeld om een uniforme set regels te bieden die gelden in alle landen die het verdrag hebben ondertekend, om zo het grensoverschrijdende transport van goederen te vergemakkelijken. Het verdrag biedt bescherming aan zowel de vervoerder als de opdrachtgever en zorgt voor duidelijkheid en transparantie in de afspraken en verplichtingen die gelden bij internationaal wegtransport.

AVCM staat voor "Algemene Vervoerscondities voor het Wegvervoer van Goederen". Het is een set van voorwaarden die zijn opgesteld door brancheorganisaties in de transportsector om de rechten en plichten van de vervoerder en opdrachtgever bij het wegtransport van goederen te regelen. De AVCM bepalen onder andere de aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan de goederen tijdens het transport, de verplichtingen van de opdrachtgever ten aanzien van de te vervoeren goederen en de betaling van de transportkosten.

De AVCM zijn van invloed op het transport doordat ze zorgen voor duidelijkheid en transparantie in de afspraken en verplichtingen tussen de vervoerder en opdrachtgever. Door het gebruik van de AVCM weten beide partijen wat hun rechten en plichten zijn, wat leidt tot minder discussies en conflicten tijdens het transport. Daarnaast bieden de AVCM bescherming aan zowel de vervoerder als de opdrachtgever, doordat ze bepalen wie verantwoordelijk is voor welke aspecten van het transport. Dit kan bijdragen aan een efficiënter en veiliger transportproces.

Ja, mits het adres waar de auto staat goed bereikbaar is. Is dat niet het geval, dan zoeken wij samen met jou naar een andere oplossing. Wij transporteren auto’s zowel binnen als buiten de EU. Heb je een vraag over een auto die buiten de EU getransporteerd moet worden? Neem contact met ons op.

In Duitsland en Oostenrijk worden volmachten, ook wel Power of Attorney genoemd, vaak gebruikt bij het ophalen van voertuigen. Deze volmachten machtigen onze chauffeur om de specifieke voertuigen van een order te laden. Bij JUR is het mogelijk om deze volmacht online te ondertekenen met bijvoorbeeld je telefoon. Printen, ondertekenen, scannen en terugsturen van het document is dus niet meer nodig is.

Als je een auto wilt importeren naar Nederland zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bij het importeren van een auto moet je bijvoorbeeld de nodige documenten regelen, zoals het kentekenbewijs, de aankoopfactuur en eventuele keuringsrapporten. Verder moet je invoerrechten en BTW betalen over de waarde van de auto, tenzij deze al eerder in een EU-land is geregistreerd. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over de regels en procedures die gelden bij het importeren van een auto uit het buitenland, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Om ervoor te zorgen dat je geïmporteerde auto de weg op kan in Nederland, moet je aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet de auto voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving, zoals de APK-keuring en de BPM-heffing.

Voor de APK-keuring moet je de auto aanbieden bij een RDW-keuringsstation. Tijdens de keuring wordt gekeken of de auto veilig genoeg is om de weg op te gaan. Daarnaast moet je BPM betalen. Dit kan bijvoorbeeld worden berekend aan de hand van de CO2-uitstoot van de auto en de aankoopprijs.

Om de auto te kunnen registreren in Nederland moet je bij de RDW het kentekenbewijs aanvragen en een tenaamstelling van het voertuig regelen. Je moet hiervoor de benodigde documenten kunnen overleggen, zoals het aankoopbewijs, de keuringsrapporten en het buitenlands kentekenbewijs.

Als je aan alle eisen hebt voldaan en de auto is goedgekeurd, ontvang je het nieuwe Nederlandse kentekenbewijs en kun je met je geïmporteerde auto de weg op in Nederland.

Het is mogelijk om je auto op gewenste datum en tijd af te leveren. Houd wel rekening met extra kosten. Vragen hierover? Neem contact met ons op.

Goed nieuws: jij hoeft niks te regelen. Voor het transporteren van je auto moet je transportdocumenten hebben van de CMR of AVCM. Dit regelen wij voor je.

Bij JUR houden we je op de hoogte van het transport. Zodra we updates hebben over je transport laten we dat weten per e-mail.

Je kan ook de status van je transport op deze website zien. Registreer je daarvoor op de website.

OPEN We zijn op zoek naar de beste deal voor jouw transport.

VOORGEPLAND We hebben een partner gevonden voor je transport, we wachten nog op de exacte ophaaldatum en de gegevens van de chauffeur.

GEPLAND De data en chauffeur zijn bekend. We wachten nu op het laden van de auto.

OPGEHAALD Jouw auto is opgehaald en onderweg, het is nu wachten totdat we komen afleveren.

GELEVERD Je auto is geleverd.

Als je een account hebt bij JUR kan je de laadfoto's en CMR online inzien. Ga hiervoor naar de "Mijn orders" pagina.

JUR benut een uitgebreid internationaal netwerk van partners voor de beste deal. Lees verder over hoe we werken

JUR, opgericht door Jurriën Pardoen in 2019, is gespecialiseerd in het vervoeren van auto's. Met een team van experts zet JUR zich in om jouw auto veilig en efficiënt van punt A naar punt B te brengen. Dankzij uitgebreide kennis en ervaring in de auto-transportbranche, is JUR bekend met alle ins en outs van deze branche. Het doel van JUR Autotransport is om een klantgericht, betrouwbaar en vlot bedrijf te zijn dat jouw auto zonder zorgen verplaatst. We streven naar een uitstekende en persoonlijke service, met als missie om onze klanten de best mogelijke transportoplossingen aan te bieden.

Doe meteen een aanvraag

Op werkdagen binnen drie uur een passende aanbieding!

Ophaaladres
Afleveradres
Voertuigen