Auto importeren uit Duitsland

Duitsland is hét autoland van Europa. Er worden dan ook veel auto’s geïmporteerd uit Duitsland. Wil jij ook een auto importeren uit Duitsland, maar weet je niet waar je op moet letten? Op deze pagina lees je de verschillende stappen voor het importeren van een auto uit Duitsland. Wij regelen graag het autotransport voor je. Dan weet je zeker dat je nieuwe auto veilig, snel en efficiënt bij je wordt afgeleverd.

Een auto importeren?
Stap 1

Auto zoeken in Duitsland

Je kunt naar een dealer in Duitsland gaan om je nieuwe auto uit te zoeken of op internet verschillende merken en modellen bekijken. Op websites als mobile.de of autoscout24.de vind je veel auto’s. Over het algemeen zijn officiële dealers betrouwbaarder dan onafhankelijke handelaren.

Bepaal voordat je een auto zoekt in Duitsland:

  • wat je budget is;
  • wat je eisen zijn;
  • welke wensen je hebt.

Denk bijvoorbeeld na over brandstofsoort, transmissie en carrosserievorm. Kijk ook naar het bouwjaar, de kilometerstand en garantie en of dit in verhouding staat met de vraagprijs van de auto.

Online je droomauto vinden
Stap 2

Proefrit maken of onafhankelijke keuring laten uitvoeren

Heb je de auto gevonden die je wilt importeren uit Duitsland? Dan kun je ervoor kiezen om de auto te bekijken en een proefrit te maken. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de bestemming te ver weg is? Dan kun je ook een onafhankelijke keuring laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij het importeren van je auto uit Duitsland.

Een geimporteerde auto transporteren
Stap 3

Kosten berekenen

Een auto importeren uit Duitsland brengt ook kosten met zich mee. Zo betaal je bpm. Dit is een eenmalige belasting die je betaalt als je een personenauto of motorrijtuig importeert. Je maakt bijvoorbeeld via de website van Autotelex kosteloos een inschatting van hoeveel bpm je moet betalen.

Naast bpm heb je ook andere kosten als je een auto gaat importeren uit Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het autotransport, de RDW-keuring en de aanschaf van nummerplaten.

Doe een aanvraag bij JUR Autotransport
Stap 4

Auto kopen en papieren controleren

Laat een verkoopovereenkomst opstellen door de verkoper. In deze overeenkomst staat informatie over de koper, de verkoper en de auto. Daarnaast staan andere afspraken en zaken als garantie in de overeenkomst.

Voordat je het geld overmaakt, is het belangrijk te controleren of alle benodigde papieren aanwezig én in orde zijn. Het Duitse kentekenbewijs is een van de belangrijkste papieren. Dit bestaat uit twee delen, die beide groen zijn van kleur. Officieel heet dit ‘Zulassenbescheinigung’.

Deel 1 is het ‘fahrzeugschein’. Hierop staat gegevens over het voertuig, zoals het chassisnummer, merk, type en gewicht. In deel 2, de ‘fahrzeugbrief’, staat onder andere de tenaamstelling.

Kijk ook of het Certificaat van Overeenstemming (CVO) aanwezig is. Dit bevat alle relevante voertuiggegevens en alle gegevens van de Europese goedkeuring. In Duitsland wordt dit CVO document ook wel COC (Certificate of conformity) of EWG-Übereinstimmungsbescheinigung genoemd.

Is de auto recent gekeurd? Kijk dan of je ook de documenten van de keuring kunt krijgen.

Autotransport transporter
Stap 5

Auto invoeren van Duitsland naar Nederland

Alles afgevinkt? Dan is het tijd om je auto te vervoeren van Duitsland naar Nederland. Daar helpen wij je graag bij! Wij transporteren jouw auto veilig, snel en efficiënt van A naar B. Wil je weten wat de kosten en voorwaarden zijn voor jouw autotransport van Duitsland naar Nederland? Doe een aanvraag en ontvang direct of uiterlijk binnen drie kantooruren een aanbieding voor jouw autotransport.

Genieten van je geimporteerde auto
Stap 6

Kentekenbewijs regelen en autoverzekering afsluiten

Voordat je in een nieuwe auto mag rijden, moet je een Nederlands kentekenbewijs regelen. Dit doe je bij het RDW Keuringsstation. Als je daar rijdend naartoe gaat, kun je een kenteken voor één dag aanvragen via de website van de RDW. Bij het RDW vul je een formulier in, vervolgens ontvang je binnen één tot twee weken je kentekenbewijs. Vergeet vervolgens geen autoverzekering af te sluiten, zodat je daarna kunt rijden in je nieuwe auto!

Doe meteen een aanvraag

Op werkdagen binnen drie uur een passende aanbieding!

Ophaaladres
Afleveradres
Voertuigen