Auto importeren

Wil je een auto importeren naar Nederland vanuit Duitsland, België of een ander Europees land, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je graag op weg met dit stappenplan. En uiteraard regelen wij het autotransport voor je. Dan weet je zeker dat je nieuwe auto voor je deur wordt afgeleverd.

Een auto importeren?
Stap 1

Je wil een auto kopen in het buitenland

Wanneer je een auto wil importeren uit het buitenland, kun je op internet verschillende merken en modellen bekijken die je kunt kopen. Via sites als mobile.de of autoscout24.nl kun je bijvoorbeeld auto’s vinden in Duitsland of België. Over het algemeen zijn officiële dealers betrouwbaarder dan onafhankelijke handelaren. Let tijdens je zoektocht voor het importeren van een auto vooral op het bouwjaar, de kilometerstand, opties en eventuele garantie. Kijk ook of het onderhoud goed is bijgehouden en gedocumenteerd. Dit moet in verhouding staan met de vraagprijs van de auto.

Online je droomauto vinden
Stap 2

Je hebt je droomauto gevonden

Heb je de auto gevonden die je wilt importeren? Dan kun je ervoor kiezen om de auto te bekijken en een proefrit te maken. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de bestemming te ver weg is? Dan kun je ook een onafhankelijke keuring laten uitvoeren.

Vergeet niet dat bij het importeren van een auto ook kosten horen. Voor het importeren van de auto betaal je BPM (belasting personenauto’s en motorrijtuigen). Je maakt bijvoorbeeld via de website van Autotelex kosteloos een inschatting van hoeveel BPM je moet betalen voor je nieuwe auto. Daarnaast moet je bij het importeren van een auto rekening houden met kosten voor autotransport, de RDW-keuring en de aanschaf van nummerplaten.

Een geimporteerde auto transporteren
Stap 3

Je gaat de auto kopen

Laat een koopovereenkomst opstellen door de verkopende partij, voordat je geld overmaakt. Hierin staat informatie over de koper, de verkoper en de auto. Ook additionele afspraken en zaken als garantie staan in de koopovereenkomst.

Vergeet niet te checken of alle benodigde papieren aanwezig én in orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het buitenlandse kentekenbewijs en het CVO-document. Dan weet je zeker dat het importeren van je auto soepel verloopt.

Doe een aanvraag bij JUR Autotransport
Stap 4

Je nieuwe auto voor de deur krijgen

Nu moet je nieuwe auto alleen nog voor jouw deur komen. Daar helpen wij jou graag bij! Wij transporteren jouw auto veilig, snel en efficiënt van A naar B. Hier kan je een aanvraag doen voor transport. Weten wat de kosten en voorwaarden zijn en wat de levertijd is? Doe een aanvraag en ontvang direct of uiterlijk binnen drie kantooruren een aanbieding voor jouw autotransport.

Autotransport transporter
Stap 5

De auto staat voor je deur

Voordat je in jouw nieuwe auto mag rijden, heb je nog een Nederlands kentekenbewijs nodig. Om dit te regelen, ga je naar het RDW keuringsstation. Ga je daar rijdend naartoe? Dan heb je een kenteken voor één dag nodig. Deze kun je aanvragen via de website van de RDW. Bij de RDW kun je een Nederlands kentekenbewijs aanvragen. Je vult daar een formulier in voor de belastingdienst. Vervolgens ontvang je binnen één tot twee weken bericht.

Genieten van je geimporteerde auto
Stap 6

Yes, het kentekenbewijs is binnen!

Heb je het kentekenbewijs binnen? Dan heb je bijna alle stappen voor het importeren van een auto doorlopen! Het enige wat je nog moet doen is het aanvragen van een autoverzekering. Is dit gelukt? Dan kun je genieten van je nieuwe auto!

Doe meteen een aanvraag

Op werkdagen binnen drie uur een passende aanbieding!

Ophaaladres
Afleveradres
Voertuigen