Auto's importeren

Stel, je wil een auto importeren uit bijvoorbeeld Duitsland. Maar, hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Wat zijn de addertjes onder het gras?

Er zijn bedrijven die het importeren van jouw auto voor je regelen. Maar, met een beetje hulp, kan je het prima zelf. En dat scheelt ook nog eens in de kosten. Wij helpen je graag op weg met dit stappenplan.

Stap 1

Oké. Je bent erover uit: je wil een auto kopen in het buitenland.

Via zoeksites voor auto’s vind je verschillende merken en modellen. Welke site het beste is, verschilt per land.

Met sites als mobile.de, autoscout24.de en pkw.de ben je het beste af in Duitsland. Officiële dealers zijn over het algemeen betrouwbaarder dan onafhankelijke handelaren. Let tijdens je zoektocht vooral op het bouwjaar, de kilometerstand, opties en eventuele garantie. Deze elementen moeten in verhouding staan met de prijs die wordt gevraagd voor de auto.

Stap 2

Je hebt je droomauto gevonden in Duitsland.

Je kan ervoor kiezen de auto te bekijken en een proefrit te maken. Als dit teveel gedoe voor je is, kan je ook een onafhankelijke keuring laten uitvoeren.

Reken je overigens niet direct rijk. Bij het importeren van je droomauto komen nog wat kosten om de hoek kijken. Voor het importeren van de auto betaal je BPM (belasting personenauto’s en motorrijtuigen). Via de website Autotelex kan je kosteloos een inschatting maken hoeveel BPM jij moet betalen voor je nieuwe auto. Houd daarnaast ook rekening met de kosten voor het transport, de RDW-keuring en de aanschaf van nummerplaten.

Stap 3

Je hebt alles gecheckt en weet het zeker: je gaat de auto kopen.

Maar maak niet zomaar geld over! Laat altijd een koopovereenkomst opstellen door de verkopende partij. Hierin staat de auto beschreven en zijn de overeengekomen extra’s opgenomen. Ook zaken als eventuele garantie wil je beschreven hebben in de overeenkomst. En let ook op of alle benodigde papieren aanwezig en in orde zijn: Fahrzeugschein (kentekenbewijs deel 1), Fahrzeugbrief (kentekenbewijs deel 2), EG-übereinstimmungbescheinigung en een recent keuringsbewijs van de TÜV.

Stap 4

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe auto.

Nu moet je droomauto alleen nog voor de deur staan. Daar helpen wij jou graag bij! Zonder gedoe transporteren wij jouw auto van A naar B. Hier kan je een aanvraag doen voor transport.

Stap 5

De auto is voor de deur afgeleverd.

Alleen, je hebt nog geen Nederlands kentekenbewijs. Om dit te regelen ga je naar het RDW keuringsstation.

Via de website van de RDW vraag je een kenteken voor een dag aan. Zo kan je naar het keuringsstation rijden. Eenmaal bij het keuringsstation helpt de RDW je verder. Daar vul je een formulier in voor de belastingdienst, die je op de post doet. Meestal ontvang je binnen één of twee weken bericht van de belastingdienst.

Stap 6

Yes, het kentekenbewijs is binnen!

Via de website van de RDW vraag je een kenteken voor een dag aan. Zo kan je naar het keuringsstation rijden. Eenmaal bij het keuringsstation helpt de RDW je verder. Daar vul je een formulier in voor de belastingdienst, die je op de post doet. Meestal ontvang je binnen één of twee weken bericht van de belastingdienst.

Zijn die eenmaal gemaakt, dan resteert je nog maar een ding: genieten van je nieuwe, geïmporteerde droomauto!

Doe meteen een aanvraag

Op werkdagen binnen drie uur een passende aanbieding!

Google logo
Ophaaladres
Afleveradres
Voertuigen